luni, 22 iunie 2009

varza la ceaune

dupa ce ai topit oleaca de slanina neafumata, o dai jos si in grasimea aia pui costita taiata bucati bucati. la foc mic

lasi sa se rumeneasca, tai ceapa, o arunci peste costita, dupa care tai varza si imparti cotoarele la prieteni. varza o pui peste costita

la sfarsit adaugi bulion, piper, sare si mararu`, amesteci bine si gata. la masa. pare rau ca nu v-am facut poze cand va ghiftuiati.

buna rau varza dar are si efecte secundare. la 7 dimineata inca n-ai ajuns in cort si te apuci de desteptare. a celorlalti. si cu cantec nu asa oricum. probabil ca la mine efectul secundar a fost mai puternic, dupa cum se vede am cantat la barda.

toate astea la ultima etapa de FRTE in muntii Capatanii, pe-o vale pe care nu mai stiu cum o cheama.

duminică, 14 iunie 2009

dungi si cruci

se mai misca ceva in munti. in afara de capre negre si turisti. sambata membrii Salvamont Sacele, cateva "Flori de Colt" si un "Carpatian" au pus-o de-o reamenajare-remarcare de traseu in Ciucas.
din pasul Bratocea, pe la releu de televiziune, continuand apoi pe Culmea Bratocea pana in Saua Teslei, am tras numa dungi rosii peste tot, am inlocuit trei stalpi si am pus inapoi pe verticala multi altii.
dupa ce am terminat cu dungile a venit randul crucilor, rosii. acu cred ca am putea vopsi fara sablon toate masinile de ambulanta din lume, ca asa ne-a ramas miscarea mainilor. la biserica ce sa mai zic, am fi fruntasi.
la final o zi minunata in care pe langa ca am umblat dezlegati, cum ne place, am mai facut si-un lucru bun.

la ataaaac!!!

una alba, una rosie, una alba

pfff! pauza

calareala