joi, 3 ianuarie 2008

normalitate


revelionu`. mare prilej de baut, dansat, mancat si alte indeletniciri de astea de sarbatoare.
anu asta a fost sa fie Ranca, o asa zisa statiune de schi in m-tii Parnag, pe partea sudica a acestora. asa zisa pentru ca momentan nu exista decat 2 partii de schi/snowboard dotate cu teleschi, dintre care eu am vazut functionand doar unu dintre ele, si ala dupa ora 11, drumurile din statiune sunt, in conditii de iarna, inguste incat abia incap 2 masini in acelasi timp, cabanele, vilele, hotelurile inghesuite ca pestii in conserva (deh, impozitul si spaga pentru concesiune sunt mai indestulatoare daca ai 500 de constructii si nu doar 200) si majoritatea fara locuri amenajate de parcare, apa curenta doar daca ai un bazin special pt asa ceva, lucru pe care cei la care am stat nu prea dispuneau, deci ne-am spalat 20 de oameni la o singura baie si cu program.
daca in problema domeniului schiabil, exista promisiuni de mai bine, in celelalte nu cred ca se va rezolva prea curand ceva, mai ales ca numarul constructiilor neterminate este foarte mare.
revenind la titlu, singurul lucru normal intanlit a fost atitudinea celor de la salvamont gorj.
din pacate am avut o problema cu unul dintre prieteni care a alunecat de pe vf. Papusa (2136m) pe zapada inghetata, cam 100 m diferenta de nivel, pana a reusit sa se opreasca, fracturandu-si bratul drept; fapt pentru care am sunat la salvamont, acestia reusind ca in aprox 25 min sa trimita un om pana in locul in care eram, pe care l-am intampinat, dupa cum invatasem eu din experientele cu ceilalti salvamontisti de pana atunci, cu un umil: "buna ziua, ne pare rau ca v-am deranjat". greseala!!! omu chiar nu era deranjat. din contra, zambea si a inceput sa glumeasca pe seama accidentatului spunandu-i ca pentru a putea supravetui trebuie ca el, salvamontistul, sa ii induca o stare de frica asa incat organismul lui sa lupte in continuare si sa nu intervina acel sentiment de usurare la aparitia salvatorului, fapt pentru care i-a povestit cum unii mor ca urmare a unor asemenea cazaturi, si alte lucruri terifiante. totul cu zambetul pe buze. dupa care l-a imobilizat in zona fracturii si apoi carat cu un snowmobil pana la cabana salvamontului.
ciudat!!! fara sa ne intrebe ce cautam noi pe coclaurii aia, sa ne explice ca n-avem voie sa schiem in alta parte decat pe partie si alte remarci de astea care sa ne scoata pe noi singurii vinovati.
e cam de cacat ca am ajuns sa elogiem normalitatea, dar asta e. Romania.
ulterior am aflat ca acel salvamontist se numeste Sabin Cornoiu si ca este seful Salvamont Gorj.
multumim domnule salvamontist pentru atitudinea cu care ne-ati tratat si speram sa puteti transmite acest spirit si colegilor dumneavoastra care nu il au.

2 comentarii:

bogdan spunea...

ar putea popula si poiana cu specia asta de salvamontist... sau nu e mediul ei acolo si ar minca-o celelalte lighioane?

www.skivirus.com spunea...

salut :)) chiar daca este offtopic ar putea sa ti se para interesant.

www.skivirus.com

schiuri, clapari, statiuni, cazare, strat zapada, forum, poze, si altele.

te rog frumos viziteaza si daca ti se pare interesant posteaza si un articol

rares.stanescu@skivirus.com , pentru orice intrebari :)