sâmbătă, 10 aprilie 2010

ca-n Romania


avem aci doua indicatoare situate in Saua Tigailor din M-tii Ciucas. din ce stiu io nu cred ca au mai mult de un an de zile. ambele au autocolantul dezlipit in intregime iar unu e rupt de la jumate, fiind confectionate din ceva policarbonat.
mai jos, dupa cum vedeti, sta strabunicu indicatoarelor, din tabla cu literele vopsite ca deh, pe vremea aia nu exista nici autocolant si nici fibre super smechere si "rezistente" ca in zilele noastre.

aceeasi situatie am intanlit-o si pe vf. Ciucas, indicatorul de tabla, desi sters de vreme, era la locul lui, iar cel nou, era numa jumate.
acum parerile sunt impartite. aia oficiala e ca turistii sunt de vina pentru aceasta stare de fapt si ca indicatoarele astea noi sunt de altfel foarte rezistente la intemperii, fiind testate in prealabil in acest sens, iar cele de tabla nu mai pot fi folosite deoarece exista posibilitatea sa fie demontate si valorificate la fier vechi de catre "oamenii rai si negri"
si cealalta, care da vina pe vant si ploaie si pe calitatea indoielnica a lipiciului de la autocolant si a rezistentei materialelor din care sunt facute indicatoarele.
acu stau si ma gandesc: de ce nu or fi rupt turistii si al doilea indicator sau de ce nu au dezlipit si bucatica aia de autocolant pe care era scris numarul de telefon de la salvamont, daca tot vroiau sa faca rau?
apoi imi vine greu sa cred ca cineva care a ajuns pana pe vf. Ciucas, sa se apuce sa traga de indicatoare si sa le rupa, doar asa, sa se distreze.
din ce stiu io, proiectu cu indicatoarele astea a fost finantat de Consiliul Judetean Brasov, care se pare ca a facut o investitie sa nu zicem prosta, ci neinspirata. ba mai mult, in trecutul nu prea indepartat, au fost confectionate asemnea tip de indicatoare pentru partea brasoveana a M-tilor Fagaras si Bucegi. daca in Ciucas, unde nici numarul turistilor si nici vremea nu se compara cu cele din Bucegi sau Fagaras, acestea nu au rezistat, oare cum vor rezista celelalte?

Un comentariu:

abe spunea...

pacat ca politia se plimba numa in concediu pe-acolo :P