luni, 9 iunie 2008

w-end plin

am inceput sa cred in legea compensatiei.
saptamana trecuta, aia cu alegerile, am avut un program maro; de luni pana duminica am visat numa` cutite-n cap, case sparte si alte chestii de astea pt care iau banii lunar si la timp, fapt pt care mi-am propus ca w-endu 6-8 iunie sa fac doar ce-mi place.
vineri m-au prostit ioana si george sa merg cu ei la catarat la Pietrele lui Solomon si am acceptat mai mult de dragul drumului cu bicicleta, care totusi pana la urma nu a fost chiar asa simplu pe cat credeam. a meritat totusi; coborarea a facut toti banii. mai mult i-am asigurat pe ei de jos, dar pana la urma am hotarat sa-mi incerc si eu puterile, de doua ori numa pana la jumatea traseului, ca burta trage in jos, nemernica. bineinteles ca am plecat acasa cu antebratele infoiate de ma credeam Popey Marinaru`.

eliza e de 10

tot vineri, dau sfara-n tara cine se baga la o tura de 2 zile. raspuns - Ioana, asa ca sambata dimineata, imperuna cu Speo si inca un prieten de-a lui ne dam jos la bariera de pe drumul forestier Babarunca, unde ne urcam intr-un ARO al padurarului si la deal nenica. facem vreo 3 km dupa care o luam la picior, tinta Vf Ciucas. chiar inainte de varf ne despartim de Speo si al lui prieten, ei vrand sa balaureasca pe un traseu nemarcat si pana la urma ajungem pe varf. facem 2 poze, ne intanlim cu niste prieteni de-ai Ioanei si, impreuna, coboram pe la Cabana Ciucas, pana la Cabana Muntele Rosu unde punem cortu si dormim neintorsi pana a doua zi.
duminica ne trezim cu speranta ca poate azi tine soarele si cu noi. degeaba, aceeasi nori ca si ieri.
hotaram sa mergem pe un traseu nemarcat sa urcam pe Vf Zaganu dinspre Cheia. prima parte a traseului am nimerit-o dar a doua... asa ca , bineinteles, am intrat pe o vale pe unde sunt sigur ca n-a mai trecut vreun om zdravan la cap, si cum nu putem da inapoi, am dat inainte. greu. a inceput sa ploua, bine ca n-a tinut mult. trebuia sa ne intanlim cu cei e la FDC pe varf numa ca noi am iesit pe alt varf (Gropsoarele). n-aveam semnal la tel sa vedem unde sunt ei... noroc cu cei de la munca care m-au sunat sa-mi spuna ca nu tre sa mai vin in noaptea aceea la sevici dupa cum stiam.
pana la urma am reusit de i-am prins din urma pe FDC-isti si am mers impreuna pana la duba cea galbena care ne-a dus pana acasa.

vf Ciucas (1954m)

la vulturi

o sa mai avem copaci si la anu

in sfarsit in creasta

ioana

muntele rosu

o singura mare problema mi-a mai limitat din placerea balauritului: niste imputiti au sapat un drum pe valea Berii pana sus langa Cabana Ciucas. drum de ala facut cu buldozeru. m-am consolat insa cu ideea ca iarna nu-l pot folosi iar vara dupa doua ploi bune nu cred ca mai e practicabil, are undele zone unde inclinatia nu te lasa sa urci decat cu un 4X4. totusi sper sa puna o bariera jos iar drumul sa nu fie accesibil decat celor care vor sa reamenajeze cabana, daca intradevar asta vor sa faca. dar daca o sa se umple de ATV-uri, sa-i cada mainile lu` ala care a fost de acord cu lucrarea asta.

2 comentarii:

Emi Cristea spunea...

Bre, incet incet incepi sa scrii si tu jurnale de bord :))

Anonim spunea...

bai Ovidiule, habar nu ai tu ....ce imputiti?! vrem sa amenajam ceva distrus si nici asa nu este bine?tara de tot rasul nici cand face omul ceva bine tot nu scapa necriticat...rusine,!